Можете ли, да ме насочите към тапицер в София, да ми претапицира топката на скоростния лост и подлакътника. Каква ще е ориентировъчната цена за услугата?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Няколко въпроса Алфа 166
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от kamazadjiq Покажи съобщениеМожете ли, да ме насочите към тапицер в София, да ми претапицира топката на скоростния лост и подлакътника. Каква ще е ориентировъчната цена за услугата?
Comment
-
Изникна голям проблем!! След смяна на масло, при загряване се чува едно циклично тракане. Майстора който ми я "обслужва" твърди че не е нищо сериозно и ще се оправи с някоя добавка. Моята версия по въпроса е че понеже и сипахме синтетика и при загряване вискозитета на маслото се понижава и няма кой да убере хлабините вследствие на износването на мотора. Въпросът ми е каква добавка да сипя колкото да се прибера до София и да я заведа на читав майстор и въобще мога ли да тръгна на път така. Също се оказа и че датчика за температурата на термостата е заминал.... Имам спешна нужда от помощ понеже ми се налага утре сутрин да тръгна да се прибирам.
Comment
-
Първоначално публикувано от kamazadjiq Покажи съобщениеИзникна голям проблем!! След смяна на масло, при загряване се чува едно циклично тракане. Майстора който ми я "обслужва" твърди че не е нищо сериозно и ще се оправи с някоя добавка. Моята версия по въпроса е че понеже и сипахме синтетика и при загряване вискозитета на маслото се понижава и няма кой да убере хлабините вследствие на износването на мотора. Въпросът ми е каква добавка да сипя колкото да се прибера до София и да я заведа на читав майстор и въобще мога ли да тръгна на път така. Също се оказа и че датчика за температурата на термостата е заминал.... Имам спешна нужда от помощ понеже ми се налага утре сутрин да тръгна да се прибирам.
И ако е да как ти зацепи въпросния майстор колата, ползва ли пети. И още един въпрос чувал ли си думичката вариатор знаеш ли къде се намира и как трака той.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от kamazadjiq Покажи съобщениеПравих и пълно обслужване. Ангренажен ремък, на балансиращите валове, на алтернатора и климатика. Колата имам от няолко дена и тепърва изучавам устрийството. Гледам фактурата, но няма нищо освен ремъци, водна помпа, масло и филтри. Ако може малко по-подробно за този вариатор?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от kamazadjiq Покажи съобщениеЧукането става осезаемо като поработи и позагрее колата. Чувам го от към ангренажа, сякаш по отгоре на мотора. Звукът е цикличен и по скоро е като чаткане, от колкото като чукане.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Той го е зацепил вече, ако не е ползвал такива лапи... Какво следва? Ново зацепване, ама тука едва ли ще намеря друг читав майстор. Кажете някой колега от В Търново или Горна Оряховица да я погледне? Интересуваме само да се добера до София и да си я закарам при някой дето ги разбира тези коле, че много самозвани разбирачи.... Моя ми спомена че е сменял много пъти ангренаж на 155ца с 2.0 мотор. Същите ли са моторите?
Comment
-
Ей сега я преслушах задълбочено. Първо не се чуваше нищо. След като поработи над 3000 оборота се появи силно чукане от към главата, след това остана леко чукане и на свободен ход. Явно че това е вариатора по това което прочетох. Сега остава въпросът мога ли да я прибера така 350 км до София?
Comment
-
kolега, това са твоите потенциални спасители.(и трите сервиза са специализирани-алфисти и са все в сф.)
търси ги на мобилния директно
успех и весели празници!
http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=35957
http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=42549
http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=30854sigpic156 SW 2001 бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от kamazadjiq Покажи съобщениеТой го е зацепил вече, ако не е ползвал такива лапи... Какво следва? Ново зацепване, ама тука едва ли ще намеря друг читав майстор. Кажете някой колега от В Търново или Горна Оряховица да я погледне? Интересуваме само да се добера до София и да си я закарам при някой дето ги разбира тези коле, че много самозвани разбирачи.... Моя ми спомена че е сменял много пъти ангренаж на 155ца с 2.0 мотор. Същите ли са моторите?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от kamazadjiq Покажи съобщениеАз се чух с Експрес сервиз и в понеделник съм там. Само нз дали мога да се прибера така?И за останалите да внеса пояснение че колата е със "синтетика" Селения ГОЛД
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
Comment